Your Cart

Jak mít krásné tělo do plavek? Zeštíhlující tělové zábaly odstraní celulitidu

Zábaly dodají pokožce hebkost a pevnost. Některé pomohou i s redukcí přebytečného tuku na problematických partiích. A nejlepší je, že k jejich přípravě vám postačí ingredience, které máte doma. Jaké zábaly si můžete připravit? 

pexels-andrea-piacquadio-3852252

Některé tělové zábaly lze při dodržení pokynů aplikovat i v domácím prostředí

SKOŘICOVÝ ZÁBAL PROTI CELULITIDĚ

Na skořicový zábal stačí smíchat 5 lžic mleté skořice, 2 kelímky hustého bílého jogurtu a 1 lžičku olivového či mandlového oleje. Směs vmasírujte krouživým pohybem do pokožky na části těla postižených celulitidou. Poté tělo obalte potravinovou fólií a nechte směs působit asi půl hodiny. Skořicový zábal si dopřejte 2x týdně. Skořice má schopnost silně prohřívat pokožku, tím se rozšiřují cévy a odbourává se tuková tkáň. Zábal je vhodné zkombinovat s pravidelným cvičením. Skořicový zábal pokožku prohřívá a zpevňuje.

pexels-rfstudio-3618606

ZEŠTÍHLUJÍCÍ KOFEINOVÝ ZÁBAL

Tento zábal je skutečně dobrým pomocníkem v boji proti celulitidě. Díky kofeinu se zrychluje v podkoží krevní oběh, tím se aktivují tukové zásoby, které celulitidu vytvářejí. Nepěkné ďolíčky na kůži rychle po zábalu mizí.

Co budete potřebovat? Pytlíček přírodní želatiny agar-agar, 50g mleté kávy, špetku soli, potravinovou fólii. Postup: Nejprve připravte želatinu. Z agar-agar pytlíčku odeberte jednu kávovou lžičku prášku a nechte ho rozpouštět 10 minut ve 200 až 300 ml vlažné vody. Pak přidejte špetku soli a vše vařte 10 až 20 minut, podle návodu na pytlíčku agar-agar. Po uvaření nechte zchladnout asi na 40 °C, tím směs i zhoustne. Pro přípravu extraktu z kávy nasypte do kastrůlku mletou kávu a zalijte ji 200 ml vařící vody a míchejte, dokud nevznikne konzistence bláta. Míchejte až do zchladnutí. Nyní pomocí metličkového mixéru na nejnižší otáčky spojte želatinu s kávovým extraktem včetně lógru. Zábal naneste na pokožku a stejnou část těla zabalte potravinovou fólií. Nechte působit alespoň 20 minut. 

pexels-jessica-lewis-699387

OMLAZUJÍCÍ BRUSINKOVÝ ZÁBAL

Brusinky obsahují vitaminy C a E, a když si z nich připravíte zábal, odměnou vám bude jemná a prozářená pokožka. Hrnek čerstvých nebo sušených brusinek rozmixujte a smíchejte s bílým jogurtem. Přidejte lžíci medu a olivového oleje a pak směs naneste na tělo. Zabalte opět potravinovou fólií a nechte působit 20 až 30 minut. Následně smyjte. 

Hýčkejte pokožku tělovými zábaly

pexels-shiny-diamond-3762640

REGENERAČNÍ ZÁBAL Z MEDU

Medový zábal působí jak na tělesnou, tak na psychickou kondici. Medové zábaly pomáhají intenzivně detoxikovat organismus. Můžete je preventivně aplikovat jednou za měsíc, při vážnějších potížích, kdy je třeba z těla dostat rychle a efektvině větší množství toxinů, je vhodné medové zábaly aplikovat i dvakrát týdně. Med má skvělé účinky na pleť i pokožku. Působí jako antioxidant, hydratuje, zvláčňuje a chrání před nepříznivými vlivy okolního prostředí. Svým působením na kůži urychluje hojení a  regeneruje suchou kůži. V létě lze medový zábal aplikovat po nadměrném slunění. Zklidňuje totiž pokožku po opalování, zpomaluje stárnutí pleti a dokonale ji vyživuje a léčí. Na naši náladu a duševní rozpoložení působí blahodárně i Relaxační masáže. Tím, jak medové zábaly detoxikují organismus, podporují činnost lymfatického systému a zrychlují činnost celého metabolismu. Takže jsou ideální pro ty, co se rozhodli ubrat pár centimetrů do plavek. Medový zábal připravíte snadno: smíchejte půl šálku medu, jeden žloutek a několik kapek citrusové silice. Směs pak pomocí štětce nanášejte na oblasti, které chcete regenerovat. Následně vše zabalte do potravinové fólie, zakryjte teplým ručníkem a nechte hodinu působit. Poté sundejte a směs z těla dobře smyjte teplou vodou.

Další články

Jan a Lucie Šelovi

autoři online kurzů, díky kterým se naučíte správně masírovat z pohodlí vašeho domova

Ukázková lekce ZDARMA

Zajímá Vás jak vypadají naše online kurzy masáží? Podívejte se na ukázkovou lekci a nenechte si ujít tipy ze světa masáží.

nebo nás sledujte na sociálních sítích

@jalumalu