Your Cart

Jak tě můžou masáže postavit na nohy a uzdravit tvé tělo

Osobní zkušenost a šťastný příběh dvou osob, kterým masáže pomohly a zlepšily jejich zdraví

Zdenička Horká, třebíčská malířka 5 živlů, zažila náročné časy kvůli svému zdraví.  Několik desítek až stovek hodin proseděla v čekárnách a ordinacích lékařů. V myšlenkách však neztrácela naději a rozhodla se převzít zodpovědnost za zdraví do svých rukou.

Přála jsem si chodit ladně, jako laňka v lese. Nebylo to ale možné, kvůli mému zdravotnímu stavu. Moje diagnóza byla stejná jako má Forest Gump ve filmu - nemoc kloubů. Když jsem byla malá holčička, doktoři mi řekli, že budu na vozíčku. Zbytečně mě vystrašili. Život mi změnily masáže. Líbezné doteky, které jsou nejen příjemné, ale i léčivé. Zažila jsem okouzlující masáž, díky které jsem si uvědomila, že můžu milovat své tělo. Bylo to poprvé, kdy jsem byla na masáži. Věřím v samoléčebný proces ve svém těle. Na video kurzech se mi líbí, že se můžu masírovat doma. Dokonce můžu masírovat samu sebe nebo se masírujeme ve dvojici. I když můj zdravotní stav nebyl příliš dobrý, po každé masáži jsem cítila, jak se mi tělo mění k lepšímu. Dnes si chodím na kafíčka, dělám jógu, tai-chi a maluji obrazy do celého světa, říká Zdeňka Horká, malířka pěti živlů.

Energie a správný stisk léčí tělo. O tom není pochyb. V našem těle je všechno propojené se vším. Už naše babičky věděly, že se pomocí masáže, může tělo uzdravit.

Masáž léčí. A v momentě, kdy s ní začnete, uvidíte nejen její efekt, ale i následný účinek. Uvolňující masáž zad může následně zmírnit bolesti nohou. Masáž kůže podporuje imunitní systém, klouby a zlepšuje kondici orgánů. Ano, relaxační masáž je nejen příjemná, ale také léčivá. O tom není pochyb. V našem těle je propojeno všechno se vším. Lidské doteky dokážou opravdu zázraky.

V dnešní době, kdy profesionální masáž nebo návštěva lékaře za účelem odstranění bolesti zad či kloubů není tak lehce dostupná jako dříve, jsou online kurzy první pomocí. Masáže vás mohou přenést do světa exotiky, pomoci vám od mnoha zdravotních problémů nebo navodit pocit pohody po těžkém pracovním dnu nebo stresujícím zážitku.

Léčba dotekem však nepůsobí jen na tělo

Masáže jsou velmi účinnou metodou, jak se zbavit únavy, bolesti hlavy nebo celkové fyzické nepohody. Léčba dotekem však nepůsobí jen na tělo, ale navozuje i duševní rovnováhu. Dodává tělu novou energii, posiluje imunitu a odvádí z těla nečistoty, které způsobují vážná zdravotní onemocnění.

Milan, účetní z Třeboně trpěl často bolestmi zad a hlavy

Kdo by neznal bolesti zad nebo hlavy, když jimi trpí 80 % z nás. Jsou to nejčastější zdravotní problémy Čechů.  Člověk často sáhne po prášku na odstranění bolesti, ale nezamyslí se, kde je ta příčina. 

Často se mi stávalo, že jsem se vrátil z práce domů, kde jsem seděl za počítačem celý den a myslel jsem, že mi prasknou záda vejpůl. Moje manželka ze mě byla zoufalá! Snažila se mi pomoct a kupovala mi různé zdravotní pomůcky za desítky tisíc. Ale nic nepomohlo...

I když měl pan Milan v kanceláři speciální židli za 12 000 Kč, zádovou opěrku na dlouhodobé sezení za  700 Kč, žebrový pás za 1 500 Kč, postel se zdravotními matracemi za 80 000 Kč, stále se nemohl bolesti zad a bolesti hlavy zbavit. Dokonce musel nechat i své milované záliby. Vyřezávání do dřeva je jeho koníčkem od 16 let.

Když jsem navštívil doktora, dostal jsem léky a doporučení na rehabilitace. Zabralo mi to ale jen na chvíli. Kamarád mi doporučil, ať chodím na masáže. Byl to super nápad, ale po třech měsících jsem musel skončit, jelikož nám to zasahovalo do rodinného rozpočtu. Jedna masáž na hodinu stála 850 Kč. Masér mi řekl, že potřebuji chodit pravidelně alespoň 2x do týdne. Zaplatil jsem 20 400 Kč masérovi.

Můžu se nechat namasírovat každý den, i když nejsem vrcholový sportovec?

ANO, je jasná odpověď. Každé ráno lze začít sebemasáží a večer uvolňující masáží celého těla. Masérské hmaty, které se naučíte v pohodlí vašeho domova vás blahodárně naladí do psychické pohody a odstraní jakoukoliv nervozitu nebo bolest z těla ven. 

Jeden den na mě na internetu vyskočilo: Naučte se masírovat doma díky video kurzům. Ukázal jsem to ženě a ta byla nadšená. Po těch všech vynaložených financích, aby se mi ulevilo, nám částka 840 Kč za sérii videí masáže celého těla, přišla fér.

Manželka mě podle videí masíruje skoro každý den nebo ob den. Nejdřív se bála, že to nezvládne, ale masérské hmaty jsou skvělé a hlavně srozumitelně vysvětlené. Po každé masáži cítím velkou úlevu a dokonce jsem se mohl vrátit zpět do své dílničky a vyřezávat dřevěné výrobky.

A jak s masážemi začít?

Stačí si pouze udělat čas sami na sebe. Jestli se chcete cítit dobře, udělejte si prostor a namasírujte se s partnerem, maminkou nebo s kamarádkou. Uvidíte, že v dotecích je velká síla. Vše je pouze o nás a o našich prioritách. Najděte si malinkou skulinku na krásné pocity. Práce, děti, nákupy, to vše počká. Zdraví máme přeci jen jedno!

Další články

Jan a Lucie Šelovi

autoři online kurzů, díky kterým se naučíte správně masírovat z pohodlí vašeho domova

Ukázková lekce ZDARMA

Zajímá Vás jak vypadají naše online kurzy masáží? Podívejte se na ukázkovou lekci a nenechte si ujít tipy ze světa masáží.

nebo nás sledujte na sociálních sítích

@jalumalu